Friday, September 4

Berhabuk lagi berdebu.

Sudah lebih 3 bulan tanpa apa-apa blog update. Sudah berhabuk, berdebu dan segala macam ber.. lagi blog aku yang tak seberapa ni. Aku sebenarnya ketandusan idea untuk menulis. Selepas tamat belajar di UTP, aku hanya duduk berehat dan bersenang-lenang di rumah. Mak aku pun cakap, rehat2 sajalah setelah penat belajar selama ini..lepas ni kena kerja dah tak ada masa nak rehat lagi...aku setuju saja =D

Last month, I went back to UTP for the UTP 9th Convocation ceremony. Dapat juga menerima scroll daripada Tun Dr. Mahathir. Bukan apa, aku dulu mula-mula masuk UTP asyik berangan-angan untuk menerima scroll daripada Tun. Famili aku, kecuali dua orang adik aku semua berkesempatan datang meraikan majlis konvokesyen aku. Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar.

bersama mak dan ayah selepas menerima ijazah.

bersama best buddy at the evening after ceremony.

As for career part, alhamdulillah, I am now part of Vinyl Chloride (M) Sdn. Bhd. (VCMSB), a PETRONAS subsidiary company. Being appointed as a Process Engineer, responsible for Polyvinyl Chloride (PVC) process technology, I'm not really sure about my exact scope of work so far since I was there for only three days (of briefing and induction program, etc), but I think it will be very challenging. I'm quite nervous. To think of it, will I be able to cope really well with the working environment later? Apa-apa pun, aku sentiasa berharap dan bedoa semoga segala yang aku lakukan nanti aku mendapat keberkatan daripada-Nya. Insya Allah.

As for the blogging part, I'll try my best to update it whenever I have time and ideas. and mood too. Kepada semua teman seperjuangan, aku doakan semoga kita masing-masing dapat mencapai apa yang diimpikan, dan semoga perjuangan kita sentiasa mendapat keberkatan daripada Allah. Amin.

Selamat berpuasa semua. =D

11 comments:

iLLy said...

COngratulations Rosli!!

and all the best in your upcoming venture.
:)

moroka said...

Thanks Illy =D

sms_topaz said...

OMG... dah diupdate~! huhu... ooh, kamu dpt VCM =) all d best!

moroka said...

finally updated, fiqa. haha. thanks a lot =D

Mohd Hafizd said...

hehe..better hang cont ja..tulis dikala wekend...

hehe..nnti bley citer sket ape mende hang buat kt vcm..sharing is caring kan~ jgn share yg p&c sudahhh

lagi satu, kalo aku turun kerteh, ko bwk aku jalan2 yerrr~ hihi

moroka said...

insya Allah, di kala weekend dan time2 ada idea aku update. bleh ke aku jadi tour guide? aku pun baru lagi ngn kerteh nih. hahaha.

en_me said...

tahniahnyerr bro rosli ittewww..

HARITH said...

:) bilo nk post meja tempat keje plop? hehe time awal2 ni cuci lg x berserabut..hehe

moroka said...

lambat lagi kot...meja bersih sgt lagi lo ni..mcm bkn tpt kijo jah. haha.

Husna said...

congratz!! free nanti singgah r umah..

moroka said...

thanx cik wusna...ada masa nanti insya allah.